Üdvözöljük a Köztisztasági Egyesülés weboldalán!

2020. 01. 26. -én jelenleg nincs bejelentkezve, kérem jelentkezzen be!

Pályázati felhívás

HÍREK | ARCHÍV | 10.01.05    24.

Hulladéklerakók rekultivációját megalapozó vizsgálatok elvégzésének támogatása

Pályázat hulladék lerakók rekultivációjának előkészítésére

 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet a települési szilárd hulladék lerakók rekultivációját megalapozó vizsgálatok és dokumentáció elkészítése, valamint a bezárt lerakók egyes fenntartási-megelőző munkálatainak támogatására. A pályázati keretösszeg 250 millió forint, amelyből a települési önkormányzatok akár 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek, önerő biztosítása nélkül.

 

A támogatási forrást biztosít az önkormányzatok számára a települési hulladékot fogadó bezárt hulladéklerakók rekultivációjához szükséges dokumentációk (környezetvédelmi felülvizsgálatok, rekultivációs tervek) kidolgozására, az ehhez szükséges vizsgálatok, felmérések elvégzésére, illetve a környezetvédelmi hatósági engedély megszerzésére. Az összeg felhasználható a rekultiváció megkezdését megelőző, az illegális lerakó használat megakadályozását szolgáló beruházások megvalósítására, valamint a lerakók takarását és monitorozását szolgáló munkálatok elvégzésre.

 

A pályázat segítséget nyújt azoknak az önkormányzatoknak amelyek csatlakozni kívánnak a nemzeti és uniós vegyes finanszírozású rekultivációs projektekhez és a későbbi csatlakozás miatt elestek a projekt előkészítési támogatás lehetőségétől. A rekultivációs munkálatok elvégzésére a Környezet és Energia Operatív Program, illetve a Regionális Operatív Programok biztosítanak uniós forrásokat.

 

Pályázati határidő 2010. február 26.

 

|

Szakmai konferencia Balatonfüreden 19.03.26. 01.  
Szakmai konferencia Balatonfüreden
A Köztisztasági Egyesülés szakmai konferenciával egybekötött Taggyűlését 2019. április 24-25-26-án tartja Balatonfüreden az Annabella Hotel (Deák Ferenc utca 25.) De...    
     
Hulladékgazdálkodási szakmai konferencia Gárdonyban 18.11.23. 02.  
Hulladékgazdálkodási szakmai konferencia Gárdonyban
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyzete, jövője, az alapjogi biztoshelyettesi jelentés ismertetése...    
     
MEKH állásfoglalás 18.10.24. 03.  
MEKH állásfoglalás
A közszolgáltatási járatrendbe nem illeszkedő edényzetek ürítési díjával kapcsolatos kérdés...    
     
Szakmai állásfoglalás igazgatási szolgáltatási díjról 18.06.13. 04.  
Szakmai állásfoglalás igazgatási szolgáltatási díjról
Az Agrárminisztérium szakmai állásfoglalása a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági eljárások igazgatási szolgáltatási díjáról....    
     

©2009 Köztisztasági Egyesülés | Az Egyesülésről | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat