1 9 72 óta

Hírek

Edényzethasználattal kapcsolatos ITM állásfoglalás

Egyesülésünk levélben kérte az ITM állásfoglalását az ingatlanhasználók által használt gyűjtőedény űrmértete, illetve a fizetett közszolgáltatási díj összhangjával kapcsolatosan - több helyen felmerült - kérdésekről.

A kérdések, és az azokra megküldött válasz a mellékletben olvasható.

ITM felé feltett kérdések és válaszok

A Köztisztasági Egyesülés és a HVDSZ 2000 közös levélben fordult az ITM-hez, amely a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás veszélyhezeti időszakra vonatkozó szolgáltatás-finanszírozásával kapcsolatos kérdéseket vetett fel.

A kérdések és az ITM-től érkezett válasz  - teljes terjedelemben - a mellékletekben olvashatóak. 

Szolgáltatási díjmaximum

Az elmúlt időszakban elterjedt az a hír, hogy az NHKV Zrt. szolgáltatási díjként 4,6529 Ft/l összegnél magasabbat nem tud/nem kíván megállapítani. Mivel több közszolgáltató esetében - az alkalamazott gyűjtési, kezelési technológiák miatt - a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ténylegesen jelentkező, illetőleg a jogszabály által is elismert "teljes közvetlen költsége" ennél magasabb, kérdéssel fordultunk az NHKV-hoz.
A feltett kérdések és a válasz az alábbiakban olvasható.

Veszélyhelyzeti jogszabályok

A Köztisztasági Egyesülés Irodája elkészítette és folyamatosan frissíti a koronavírussal kapcsolatban elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó hatályos jogszabályok gyűjteményét, amelyet a csatolt mellékletek időrendi sorrendben tartalmaznak.

Kúria határozata telekadó ügy kapcsán

A Kúria Önkormányzati Tanácsának Köf. 5037/2018/4. számú határozata, amely a telekadó és a hulladékgazdálkodási létesítmény kérdéseit érinti Hódmezővásárhely tekintetében. A határozat egy korábbi döntés, az 5012/2019/3. számú határozat következménye.