1 9 72 óta

Hulladékgazdálkodási központi jogszabályok

Egyes enegretikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló T/13958 sz. törvényjavaslat észrevételezése

Mint ismeretes 2020. november 24-én, 23 óra 58 perckor a Kormány nevében benyújtásra került az Országgyűléshez az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (száma: T13958). A törvényjavaslat alapjaiban és részleteiben is teljes egészében új alapokra kívánja helyezni a hulladékgazdálkodást, azon belül is kiemelten a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

2021-2027 közötti időszak EU forrásaival kapcsolatos egyeztetés

Az ITM-től kapott tájékoztatás szerint megkezdődött a 2021-2027-es programidőszak Partnerségi Megállapodásának, az EU támogatásával megvalósuló új Operatív Programoknak, azok stratégiai környezeti vizsgálatainak és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközeinek a társadalmi egyeztetése.

Veszélyhelyzeti jogszabályok

A Köztisztasági Egyesülés Irodája - az első kovid időszakhoz hasonlóan - folyamatosan frissíti a koronavírussal kapcsolatban elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó hatályos jogszabályok gyűjteményét, amelyet a csatolt mellékletek időrendi sorrendben tartalmaznak.

Új jogszabályok

Az Országgyűlés 2020. június 16-án elfogadta a különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2020. évi LIX. törvényt, amely módosította a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvényt, illetve annak alkalmazására vonatkozó előírásokat.

Elfogadásra került Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény, amely érinti a hulladékgazdálkodásról szóló szabályozás egyes elemeit.

Ugyancsak elfogadta és kihirdetésre került az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló 2020. évi XCI. törvény (Magyar Közlöny 170. szám).

 

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás alkalmazott jogszabályai 2020. június 30.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző szolgáltatók egységes honlapján kötelezően megjelenítendő alkalmazott jogszabályok 2010. január 1-jétől 2020. június 30-ig hatályos változásait - letölthető formában - a mellékelt táblázat  tartalmazza.