1 9 72 óta

Hírek

A hulladékgyűjtő jármű felépítményének követelményei

Az MSZ EN 1501-es szabvány előírja, hogy a hulladékgyűjtő járművel tilos a tolatás, ha a hátsó fellépőn állnak. Van-e kivétel?

Állásfoglalás a gazdasági reklámról

Reklámnak minősül-e a közszolgáltatás kertében kiadott információs füzet, mely a lakosság tájékoztatást szolgálja? A Gazdasági Versenyhivatal állásfoglalása.

A közbeszerzési törvény módosulása

2009. március 6-án a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Tanácstermében elóadással egybekötött konzultációt szerveztünk, melyen dr. Barna Orsolya EU-szakjogász válaszolt kérdéseinkre.

Tisztaüzem!

A piacosodó szolgáltatások, eddig nem tapasztalható versenyt indítottak el, mely nem volt mentes az ellentmondásoktól, s az új szabályozások sem csökkentették a jogi beavatkozások számát. Napjainkra a Köztisztasági Egyesülés 85 tagszervezete és 10 együttműködő partnere révén lefedi az egész ország területét, mely a hazai hulladékgazdálkodás 85%-a, mintegy 7,5 millió lakos kiszolgálása mellett a települések egyéb városüzemeltetési feladataiban, így, a közterületek téli és nyári tisztántartásában, zöldterületek fenntartásában, parkoló-üzemeltetésben, veszélyes hulladékok begyűjtésében, -ártalmatlanításában és még számos településüzemeltetési feladat ellátásában is jelen van.