A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: controllers/Content.php

Line Number: 171

Backtrace:

File: /home/koztegy/www/application/controllers/Content.php
Line: 171
Function: _error_handler

File: /home/koztegy/www/index.php
Line: 316
Function: require_once

Kitüntetések - Köztisztasági Egyesülés

1 9 72 óta

Kitüntetések

Kiosztották a Magyar Mérnöki Kamara környezetvédelmi kitüntetéseit

Kiosztották a Magyar Mérnöki Kamara környezetvédelmi kitüntetéseit

 

Dr. Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára szakértőknek, oktatóknak és ifjú mérnököknek adta át a Magyar Mérnöki Kamara 2009-es környezetvédelmi kitüntetéseit  Budapesten. „A környezet védelméért" kitüntetést öten, „A környezetvédelmi műszaki felsőoktatásért" kitüntetést tizenegyen, a „Diplomadíjat" pedig hárman kapták meg.

„Úgy vélem, a Föld megmentése nagyságrendileg elsősorban a tudomány feladata és lehetősége! A környezettudatos mérnöki agyaknak köszönhetjük a geotermikus energiát, a szél megszelídítését, vagy a hulladékok hasznosítását. Így lesz a kidobott műanyag palackból pulóver, az üvegből nagyító, vagy a sörös dobozból bicikli!" - mondta el Dr. Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára.

 

A Magyar Mérnöki Kamara környezetvédelmi tagozata évről évre átadja környezetvédelmi kitüntetéseit. „A környezet védelméért" díjat azok a kamarai tagok kaphatják, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el. „A környezetvédelmi műszaki felsőoktatásért" kitüntetést a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban/szakmérnök képzésben országos szinten elért kimagasló oktatói teljesítményért lehet megkapni. A „Diplomadíjat" a jó tanulmányi eredményt elérő és kiváló diplomamunkát készítő friss diplomások nyerhetik el.

 

„A környezet védelméért" kitüntetésben őt kiváló szakember részesült: Bányai István, Magyar Balázs, Moyzes Antal, Nagy Ferenc és Tőzsér Béla.

 

Bányai István a gépészet, villamosság, informatika, területfejlesztés és környezetvédelem szakterületén összesen hat diplomát szerzett. Több nagyvállalat felső vezetőjeként új technológiák kidolgozását és bevezetését irányította, mintegy 150 szakmai publikációt jelentetett meg.

Magyar Balázs geofizikus diplomával rendelkezik. Mongóliában és Kubában eredményes ásványvagyon kutatásokat és feltárásokat végzett. Nevéhez fűződik a szennyezett felszín alatti vizek enzimkatalizációs tisztítási technológiájának hazai bevezetése és gyakorlati alkalmazása.

Moyzes Antal okleveles geológus, expedíciós geológus, mélyépítési műszaki ellenőr. Négy szakmai szervezetnek, illetve tudományos társaságnak a tagja. Számos létesítmény Moyzes Antal közreműködésével, illetve az általa készített tervek alapján valósult meg. 

Nagy Ferenc okleveles gépészmérnök, okleveles környezetvédelmi szakmérnök. Munkáját számos megvalósult és jól működő műszaki alkotás dicséri. Különös gondot fordít az ifjúság szakmai képzésére.

Tőzsér Béla okleveles vegyészmérnök, energia-gazdálkodási szakmérnök, európa-mérnök. Hazai és külföldi egyetemek oktatója, a mérnökaspiránsok konzulense. Magyar és angol nyelven jelentet meg publikációkat neves szaklapokban. Akkreditált mobil környezetvédelmi monitoring laboratóriumot hozott létre. Nyolc hazai, illetve külföldi tudományos társaság tagja.

 

A további díjazottak:

„A környezetvédelmi műszaki felsőoktatásért" kitüntetésben részesült:

Aradi Csaba egyetemi docens (Debreceni Egyetem)
Fekete Jenő egyetemi tanár (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Fekete Jenő György egyetemi docens (Pécsi Tudományegyetem)
Fülöp Tamás osztályvezető, egyetemi előadó (Pannon Egyetem, Veszprém)
Gyulai Ákos egyetemi tanár (Miskolci Egyetem)
Kovács Balázs egyetemi docens (Miskolci Egyetem)
Nagy János egyetemi tanár (Debreceni Egyetem)
Papp Zoltán egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem, Győr)
Szvitacsné Marton Katalin osztályvezető, egyetemi előadó (Pécsi Tudományegyetem)
Vajna Tamásné igazgató, egyetemi előadó, c. egyetemi docens (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Vincze Lászlóné főiskolai docens (Eötvös József Főiskola, Baja)

„Diplomadíjban" részesült:

Fülöp Ildikó (Pannon Egyetem, Veszprém)
Krusóczki Tamás György (Miskolci Egyetem)
Baumgartner András (Nyugat-magyarországi Egyetem, Sopron)