A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: controllers/Content.php

Line Number: 171

Backtrace:

File: /home/koztegy/www/application/controllers/Content.php
Line: 171
Function: _error_handler

File: /home/koztegy/www/index.php
Line: 316
Function: require_once

TeSzedd 2012. - Köztisztasági Egyesülés

1 9 72 óta

TeSzedd 2012.

A TeSzedd 2012. június 2-i akciójával kapcsolatos információk

 

 

 

 

 

 

http://www.teszedd.hu/

 

 

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívása

 

Köszönjük, hogy településük aktívan vett részt a tavalyi „TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!" akcióban.

A „TeSzedd" sikere közös siker, az Önök lelkes munkájának eredménye is. 2011-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szervezésében május 21-én megvalósult akciónapon, országszerte közel 2000 helyszínen, 160.000 önkéntes, 2000 tonna illegálisan elhagyott hulladékot gyűjtött össze.


A tavalyi tapasztalatok birtokában és az akció környezetvédelmi és társadalmi fontosságát még jobban kihangsúlyozva idén is megszervezzük a „TeSzedd"-et.

 

Az idei akció mottója „Összefogás a tiszta Magyarországért", amelyet a VM Környezetügyért Felelős Államtitkársága és a Belügyminisztérium (BM) szervez. A június 2-ai akciónap szakmai lebonyolításához, szükséges eszközeihez és kommunikációjához az anyagi kereteket az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség biztosítja.

Országszerte idén is a vízügyi igazgatóságok a szervezés fő koordinátorai, erősödvén azonban az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szervezett hálózatának segítségével.

 

Mint azt a tavalyi esztendőben is tették, idén is a Köztisztasági Egyesülés hulladékgazdálkodási szolgáltatásokat nyújtó cégei gondoskodnak az összefogó honfitársaink által - kizárólag az akciónapra gyártott, felismerhető zsákokba - összegyűjtött hulladék szakszerű elszállításáról és ártalmatlanításáról. Az akció helyszínei idén elsősorban a szállító járművekkel könnyen megközelíthető belterületeken lesznek.

A 2012-es „TeSzedd" kommunikációs kampánya májusban indul, ekkor már elérhető lesz az új regisztrációs és információs felület a világhálón (www.teszedd.hu).

 

Regisztrációjukra, az összefogást erősítő és környezetünk egészségéért tett munkájukra idén is számítunk.

Találkozzunk június 2-án, szombaton!

Fogjunk össze a tiszta Magyarországért!

 

 

A TeSzedd 2012. június 2-i akciónapon résztvevő szervezetek

 

Civil lista

VIZIG kontaktlista

NeKI kontaktlista

Felügyelőségek listája

Nemzeti parkok kontaktlisája

OHÜ kontaktlista

Közszolgáltatók

 

 

Koordinálói értekezletek emlékeztetői

 

2012. február 28.

2012. március 7.

2012. március 28.

2012. április 3.

2012. április 10.

2012. április 17.

2012. április 24.

2012. május 2.

2012. május 8.

2012. május 15.

2012. május 22.

2012. május 29.

 

 

Egyéb információk

 

 

2012. márius 11.

 
Mint azt korábban jeleztük ebben az évben megismétlik a "TESZEDD" akciót, az illegális hulladékok felszámolására tavaly indított civil akciót!


A Vidékfejlesztési Minisztérium koordinálásával erre 2012. június 2-án kerülne sor.
A tavalyi akcióval ellentétben az idén a hulladékkezelés költségeit az OHÜ bevonásával kívánják fedezni!
Ezzel kapcsolatosan kérjük szíveskedjenek jelezni felénk, hogy - a tavalyi ismereteket alapul véve - milyen költségfedezetre tartanának igényt, a szállítás -annak előkészítése-, illetve az ártalmatlanítás kapcsán.
A gyűjtést továbbra is civil szervezetek bevonásával végeznék.
Az eddigi tárgyalások alkalmával jeleztük, hogy a közszolgáltatók csak az erre a célra kiosztott zsákokban begyűjtött, nem veszélyes, belterületen (vagy  belterülethez közel, gyűjtőjárművekkel jól megközelíthető helyen) elhelyezett, az előre legalább egy héttel egyeztetett helyszínekről szállítják el a hulladékot azzal, hogy a szervezéssel kapcsolatos felelős személy pontos elérhetősége előre rögzítésre kerül.


A minisztériumi illetékesek ehhez viszont azt kérik, hogy az akcióban résztvevő közszolgáltatók is jelezzék az adott cég kapcsolattartójának elérhetőségét!

Azzal a kéréssel fordulunk tehát tagszervezeteinkhez, hogy a 2012. június 2-i hulladékgyűjtésben résztvevő szervezetként szíveskedjenek felénk jelezni az akciót koordináló felelős kollégájuk elérhetőségét (név, e-mail cím mobil telefon száma)! Minden további információval folyamatosan jelentkezünk!

 

2012. március 30.

 

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Ajánlati felhívást tett közzé "Te szedd!  - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! - 2012" országos kampány tervezése, kivitelezése, lebonyolítása, beleértve a szemét elszállítását és lerakását.

 

HU-Budapest: Marketingszolgáltatás

2012/S 63-102459

Ajánlati felhívás letöltési helye: http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:102459-2012:TEXT:HU:HTML

 

 

2012. április 25.

 

A Köztisztasági Egyesülés 2012. április 25-én megtartott Taggyűlése megtárgyalta a TeSzedd 2012. június 2-i akcióban való részvételt.

 

Egységes álláspont született abban, hogy a közszolgáltatók részt vesznek az akcióban.

 

Felhatalmazták az Egyesülés Irodáját, hogy működjön közre a pályázati nyertessel egy egységes szerkezetű szerződés kidolgozásában, melyet minden közszolgáltató külön-külön köt meg.

 

A közszolgáltató a kijelölt gyűjtőhelyekről elszállított, ártalmatlanított hulladék mennyisége után jogosult számla benyújtására.

 

A gyűjtőhelyek belterületen, vagy belterülethez közeli, gyűjtőjárművel jól megközelíthetően kerülnek kijelölésre.

 

Az elszállítandó, ártalmatlanítandó hulladék fajtája: háztartási,- vagy azzal azonos összetételű, nem veszélyes hulladék (EWC 20 03 01)

 

Az elszállításra lehetőleg az akció napján, illetve az ahhoz legközelebbi gyűjtési napon kerül sor.

 

Az elszállított, ártalmatlanított hulladék mennyiségét az akciót koordináló vízügyi igazgatóság, illetve a finanszírozást biztosító Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) jogosult ellenőrizni.
 

 

2012. május 15.

 

Az OHÜ Ajánlati felhívásának nyertese, így az akcó teljes körű lebonyolítója.

 

ISSUES Management Tanácsadó Kft.

1075 Madách tér 7.

 

A közszolgáltatók - az Egyesülés Irodájának közreműködésével - vele kötnek szerződést, az összegyűjtött hulaldékok elszállítására, ártalmatlanítására.

 

2012. május 21.

 

Tájékoztató

 

hulladékkezelési közszolgáltatók részére

a TeSzedd 2012. hulladékgyűjtési akcióról

 

1. Az idei akció szervezője, lebonyolításért felelős szervezete a területileg illetékes vízügyi igazgatóság.

(Kontakt-lista: lásd feljebb.

A Vízigek megkezdték az egyeztetéseket a területileg érintett szervezetekkel - így a közszolgáltatókkal - a június 2-i akció lebonyolítására. Több közszolgáltató jelezte felénk, hogy ilyen megkeresés  feléjük még nem történt, ezért kérjük, hogy a kontakt-lista alapján szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot velük!

 

2. Az idei évben a TeSzedd akció elsősorban a települések belterületi részeire koncentrálnak, de nem zárják ki az ezen kívül eső részeket sem. Fontos viszont, hogy a gyűjtőpontok minden esetben a gyűjtőjárművel jól megközelíthető helyeken kerüljenek kijelölésre. Ebben a közszolgáltatókkal való egyeztetés megkerülhetetlen! Ha a gyűjtőterület nagy, vagy számunkra megközelíthetetlen helyen van, akkor a zsákokat az akcióban résztvevő polgárőrök, természetvédelmi őrök, Vízges stb. kollégák fogják a gyűjtőpontokra szállítani saját járműveikkel. (Erre a célra külön pénzügyi támogatást kapnak!)

 

3. A hulladékok gyűjtése TeSzedd logóval ellátott zsákokban történik. (A zsákok és kesztyűk beszerzése központilag történik 100.000 db-ot gyártatnak le, ezzel kapcsolatosan a közszolgáltatóknak nincs feladata.)

A zsákok paraméterei: méret: 700*1.100*0,035 mm, súly: 0,049858 kg, típus: fenékhegesztett PE-zsák, szín: anyagában fehér, logózott (színes), terhelhetőség: 30 kg

A közszolgáltatók csak ebben a zsákban összegyűjtött hulladékot szállítják el. A hulladék fajtája csak háztartási, vagy ahhoz hasonló összetételű hulladék lehet (EWC 20 03 01), minden más hulladék nem tartozik az elszállítandó, ártalmatlanítandó hulladékok körébe! Ez a szervezői szándék, a valóság azonban biztosan nem ez lesz...

 

4. A gyűjtési pontok előzetes tájékozódási céllal megtekinthetők a http://www.teszedd.hu/ oldalon, ahol az akcióban résztvevő civil szervezetek, magánszemélyek stb. bejelentkezése is lehetséges. A bejelentkezési felhívást, az akcióról szóló tájékoztatással együtt központilag szervezik. Fontos rögzíteni, hogy ide a közszolgáltatóknak nem kell bejelentkezni!

 

5. A gyűjtésbe bejelentkezettek adott helyszínre történő irányítását a Vízigek koordinálják, ők szervezik meg a gyűjtőzsákok, és kesztyűk helyszínre szállítását, azok kiosztását, az elvégzendő feladatok meghatározását. Minden helyszínen lesz egy csoportvezető, aki egy erre a célra szerkesztett adatlapot köteles kitölteni.  A gyűjtés befejeztével a gyűjtést vezető csoportvezető az adatlapon rögzíti a begyűjtött zsákok számát, ezt jelzi a koordináló Vízig felé, aki értesíti a közszolgáltatót. Itt nagyon fontos, hogy az adatlap tartalmazza az esetlegesen összegyűjtött, nem zsákos hulladékot (pl. autógumi, vagy veszélyes hulladék), hogy annak elszállítására a szervezők megoldást találjanak! Az eddigi gyakorlat alapján ez nagy valószínűség szerint a közszolgáltatóra maradna, de mi azt szeretnénk, ha ebben a Vízig döntene, és hozna felelős döntést az ilyen hulladékok kezeléséről! Ebben a kérdésben szívesen vennénk javaslataikat!

 

6. A gyűjtőpontokon összegyűjtött zsákokat a közszolgáltató az akció napján, vagy az ahhoz legközelebbi gyűjtési napon szállítja el. Ezt a közszolgáltató döntheti el, de a Víziget erről - lehetőleg előre - értesíteni kell. A szállításról - egy később megküldött - adatlapot kell kitölteni. Ez kerül összehasonlításra a csoportvezetői adatlappal, s lesz az elszámolás egyik dokumentuma.

 

7. Az elszámolás az elszállított, ártalmatlanított hulladék mennyisége alapján lehetséges (tonna). Ha az közszolgáltató a gyűjtési pontra önálló szállítást szervez, vagy az elszállítás járatnapon a gyűjtőjárattal történik, minden esteben a korábban rögzített zsákok száma lesz a vetítési alap a tervek szerint úgy, hogy meg kell becsülni, egy átlagos zsáksúlyt. Ezt úgy kell tenni, hogy országosan egységes legyen.

 

8. Az elszállított, ártalmatlanított hulladék mennyisége után a közszolgáltatót díjazás illeti meg. Ennek feltétele, hogy az egész akció lebonyolítására az OHÜ által kiírt Ajánlati felhívás nyertesével - ISSUES Management Tanácsadó Kft. 1075 Budapest Madách tér 7. -  a közszolgáltató szállítási, és/vagy ártalmatlanítási szerződést köt. A szerződés egyeztetését, a megkötés lebonyolítását az Egyesülés Irodája vállalja. Egységes szerződési nyomtatványt dolgozunk ki, ezt egyeztetjük a közszolgáltatókkal, a végleges szerződést megküldjük aláírásra. a Közszolgáltatók a szerződést visszaküldik az Irodára, az Iroda az ISSUES Kft-vel aláíratja, majd egy példányt visszaküld a közszolgáltató részére.

 

9. A díjazásra egységdíj alapján lesz mód. Az akciónapon összegyűjtött hulladék elszállítása és ártalmatlanítása egységesen 6.000 Ft/tonna +ÁFA egységáron történik. Ebből a csak szállítást végzők kevebb, az ártalmatlanítást végzők nagyobb arányban részesülnek. (A pontos összeg megállapítása folyamatban van.) Az ISSUES Kft-vel kötendő szerződésben ez a díj szerepel majd. A 6.000 Ft/tonna egységdíj a szállítás és az ártalmatlanítás együttes költségét jelenti. (Ennyit fizet az akciónapi hulladékkezelésért a megrendelő a tavalyi ingyenes szolgáltatásnyújtás helyett.)

 

 

2012. május 29.

 

Közszolgáltatói szerződés

 

 A TeSzedd 2012. hulladékgyűjtési akcióban résztvevő közszolgáltatókkal kötendő szerződés [letöltés]

 

 Az egyes gyűjtőpontokon - a csoportvezető által - kitöltendő adatlap [letöltés]